Sănătate

Gripa a făcut prima victimă la Arad

Gripa a făcut prima victimă la Arad

O femeie a murit în spital în urma complicațiilor cauzate de gripa sezonieră, iar numărul îmbolnăvirilor confirmate a ajuns la șase, în județul Arad.

O pacientă de 63 de ani din Pâncota, internată în 3 februarie la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, a decedat duminică, în urma complicațiilor apărute. Conform medicilor, femeia a mers târziu la spital, când deja respira foarte greu, în primă fază tratându-se acasă cu antibiotice. Ea a fost internată la Secția Anestezie Terapie Intensivă, cu probleme respiratorii severe, dar avea și alte afecțiuni mai vechi. Pe fondul complicațiilor apărute, pacienta a intrat în stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitată, scrie aradon.ro.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Daniela Cîrnațu, a declarat că pacienta care a decedat fusese infectată cu virusul gripal de tip B, confirmat prin teste de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino. Doi bolnavi au fost confirmați în weekend, astfel că până în prezent au fost înregistrate șase cazuri. Testele au fost efectuate la Institutul Cantacuzino și au arătat că cinci pacienți s-au infectat cu gripa de tip B, iar unul cu virusul de tip A. Niciunul dintre cei infectați nu fusese vaccinat. Alte două suspiciuni de gripă sunt în analiză, probe biologice fiind trimise la București.

Citeşte mai multe AICI

 

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*