Social

A plouat cu amenzi în pieţele din Timişoara

A plouat cu amenzi în pieţele din Timişoara

Polițiștii locali din cadrul Biroului Piețe efectuează permanent verificări la comercianții de diverse produse agro-alimentare din piețe pentru a stabili dacă aceștia respectă prevederile legale.

Unul din aspectele avute în vedere în cadrul acțiunilor organizate se referă la respectarea Regulamentului de piață reglementat prin HCL 334/2002 modificată prin HCL 137/2016. Astfel, la acest capitol au fost aplicate în luna ianuarie a acestui an un număr de 81 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.500 lei, în Piețele Iosefin, 700, Badea Cârțan, Doina.

Principalele nereguli constatate se referă la comercializarea de produse în alte locuri decât cele stabilite, blocarea căilor de acces cu mărfuri, neîntreținerea curățeniei la locul de vânzare, neafișarea datelor de identificare a comerciantului, comercializarea de produse fără a deține calitatea de comerciant, consumul de alcool în incinta pieței.

Cele mai multe nereguli din cele constatate au fost în Piețele Iosefin și 700. Spre exemplu, zilele trecute, mai mulți comercianți au scos frigiderele cu produse lactate și brânzeturi pe coridorul Pieței Iosefin, blocând trecerea cumpărătorilor și fiind neigienic, faptă sancționată conform actului normativ menționat cu amendă între 200 și 600 lei. Astfel de verificări au loc zilnic în piețele din Timişoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*