Politic

Marian Cucșa, deputat ALDE: „ALDE combate prin dialog cu oficialii europeni manipulările celor din PNL”

Marian Cucșa, deputat ALDE: „ALDE combate prin dialog cu oficialii europeni manipulările celor din PNL”

Ieri în Parlamentul European s-a putut observa modul de raportare al reprezentanților României cu privire la interesele țării noastre, la cele ale românilor. Am asistat la o antiteză între cei care au ales să ducă o propagandă puternică împotriva României, tabăra PNL, iar pe de altă parte cei care au propus varianta dialogului pentru a explica măsurile adoptate, coaliția de guvernare, spune Marian Cucșa, deputat ALDE,

„Rar mi-a fost dat să văd oameni politici cu o asemenea apetență pentru demonizarea propriei țări.  Bătăliile politice se duc în țară, nu trebuie să externalizăm aceste conflicte la Bruxelles, doar pentru a beneficia de un capital electoral. Ce vedem din partea unor așa-ziși reprezentanți ai României la Bruxelles este un comportament josnic care arată caracterul mărunt al celor care fac opoziție. România a trebuit să treacă din nou printr-o dezbatere inițiată de cei care propagă minciuni la nivelul Uniunii Europene cu privire la România. Prietenii de ieri ai lui Băsescu, azi ai lui Iohannis și PNL-ului au pornit o nouă campanie de denigrare a țării noastre pentru câștiguri politice mărunte. Raportarea la interesul cetățenilor români a putut fi vizibilă din comportamentul și demersurile pe care reprezentanții ALDE l-au avut și în relația cu partenerii europeni. Prin vocea europarlamentarului Norica Nicolai, ALDE a apărat în mod constant interesele României, fără a accepta vreun moment știrbirea imaginii țării noastre. De altfel, Norica Nicolai este cea care s-a remarcat ca fiind unul din cei mai vocali comunicatori ai României în privința informării corecte a oficialilor europeni cu privire la realitățile din România. Prin intermediul său, atât mesajul ALDE, cât și al coaliției de guvernare, s-a făcut auzit în Parlamentul European”, a precizat Marian Cucșa, deputat ALDE.

Coaliția de guvernare PSD – ALDE a avut un dialog deschis cu oficialii europeni pentru a explica modul în care noile legi ale justiției promovează libertățile cetățenilor, stoparea abuzurilor și o independență reală a justiției. Ce am urmărit de la bun început a fost să înlăturăm manipulările lansate de dușmanii interni ai României. Așa se susțin interesele României în Uniunea Europeană, nu prin acțiuni împotriva propriului stat. Din acest punct de vedere, atât activitatea ministrului de Externe Teodor Meleșcanu, cât și a ministrului Justiției Tudorel Toader, trebuie apreciată, cei doi susținând un climat de normalitate în relația dintre România și oficialii europeni, oferind informațiile necesare și corecte.

„Suntem preocupați de percepţia care s-a creat la nivelul Comisiei Europene şi la nivelul Parlamentului European, pentru că este o percepţie care nu e conformă cu realitatea. De aceea, numai printr-un dialog direct vom putea să lămurim lucrurile şi să înlăturăm aceste preocupări. Trebuie să se facă o distincție clară între manipulările venite din partea PNL – USR și datele oficiale de la nivelul României”, a mai spus Marian Cucșa, deputat ALDE.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*