Social

Foto: Șoferi, nu vă jucați! Se ridică zeci de mașini parcate neregulamentar, la Timișoara!

Foto: Șoferi, nu vă jucați! Se ridică zeci de mașini parcate neregulamentar, la Timișoara!

Peste 60 de autovehicule parcate neregulamentar au fost ridicate în ultima lună din dispoziția polițiștilor locali din Timișoara. Șoferii trebuie să știe că pe lângă amenda de la Poliția Locală trebuie să plătească și o taxă către Societatea de Drumuri Municipale (SDM) Timișoara.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au continuat în această săptămână acțiunile organizate în comun cu reprezentanții SDM în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar, numai în ultimele două zile fiind ridicate un număr de șapte autovehicule staționate neregulamentar, care încurcau circulația altor autovehicule sau a bicicletelor, pe pistele special destinate.

Astfel de acțiuni se desfășoară zilnic, principalele aspecte pe care le au în vedere polițiștii locali fiind cele referitoare la respectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind oprirea, staționarea, parcarea, blocarea accesului. Au fost luate măsuri de sancționare a conducătorilor auto și de ridicare a autovehiculelor depistate sub incidența indicatorului cu oprirea interzisă pe pistele pentru bicicliști, în stațiile mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni, pe linii de tramvai ori care blochează accesul în parcări, ori incinta unor imobile, în cazurile flagrante, unde oprirea sau staționarea afectează fluența circulației.

Cele mai multe probleme de acest gen au fost constatate pe străzile Paris, Gheorghe Lazăr, Ghe. Dima, Piața Huniade, Piața Regina Maria, I.C. Brătianu, M. Eminescu, Mărăști, fiind ridicate, în ultima luna un număr de 61 de autovehicule. ”Reamintim că sancțiunile aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, iar în cazul ridicării se achită și o taxă către SDM”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*