Eveniment

Patru irakieni şi o călăuză siriană, opriţi de poliţiştii de frontieră timişeni

Patru irakieni şi o călăuză siriană, opriţi de poliţiştii de frontieră timişeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița au depistat patru cetăţeni din Irak, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul unei călăuze siriene.

Cetăţeanul sirian este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, fiind prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În data de 03.02.2018, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, județul Timiș, în baza unor informații deținute la nivelul sectorului, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale și a infacționalității transfrontaliere, oprind în localitatea de frontieră Semlacu Mare un autoturism marca Ford.

În urma verificărilor preliminare, în autoturism se aflau un grup de cetățeni străini care nu își justicau prezența în zonă, fapt pentru care au fost transportați la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 4 cetăţeni irakieni, toți bărbați, având vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani, iar şoferul autoturismului este cetăţeanul sirian K.A., în vârstă de 42 de ani, având permis de ședere românesc.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţenii irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu ajutorul călăuzei siriene. Persoanele în cauză au solicitat azil în România şi au fost predate Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, iar pentru cetățeanul sirian a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Cercetările s-au desfășurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*