Social

Polițiștii prezenți în mijloacele de transport în comun rotunjesc bugetul Timișoarei

Polițiștii prezenți în mijloacele de transport în comun rotunjesc bugetul Timișoarei

O nouă săptămână de patrulare mixtă, echipaje formate din polițiști locali și polițiști de la Secția 1, în mijloacele de transport în comun, a adus zeci de sancțiuni de peste 11.800 de lei, bani care intră în conturile Primăriei Timișoara.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban au continuat și săptămâna trecută acțiunile comune cu polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Urbană în mijloacele de transport în comun din Timișoara, pentru a doua săptămână la rând. Aceștia au ca scop principal prevenirea furturilor din buzunare și poșete, dar și alte fapte de natură infracțională și contravențională. Patrulele mixte au acționat atât dimineața cât și după-amiaza, în uniformă, dar și în civil, pe principalele linii pe care s-au constatat încălcări alte legislației.

Pe lângă activitatea de prevenire, au fost aplicate un număr de 56 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.810 lei, după ce cu o săptămână înainte au fost aplicate 34 de sancțiuni în valoare de 7.380 lei, pentru fapte precum lipsa documentelor de călătorie, fumat în stații, dar și în mijloacele de transport, consum de alcool, satisfacerea nevoilor fiziologice în stații etc. Totdată un număr de 11 persoane care apelau la mila publică în tramvaie sau în zona stațiilor mijloacelor de transport au fost direcționate de polițiștii locali către serviciile sociale.

”Astfel de acțiuni comune cu celelalate forțe din cadrul sistemului integrat de ordine și siguranță publică sunt organizate periodic, în plus față de patrulările zilnice ale polițiștilor locali din cadrul Biroului Transport Urban”, transmit reprezentanții direcției Poliției Locale Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*