Utile

Șoferi, vă plac ”escapadele” în Serbia, dar călătoriți cu mașina altcuiva? Aflați ce documente vă trebuie!

Foto: Octavian Pintean

Timișenii și nu doar ei au prins gustul ”plimbărilor” scurte prin Ungaria și Serbia. Dacă la vecinii din nord-vest nu prea apar probleme cu privire la autoturismele cu care se deplasează, acolo nefiind o strictețe prea mare în ceea ce privește ”proveniența” autoturismului condus (dacă eeste proprietate personală sau nu) în cazul în care treceți frontiera spre Serbia, șoferii trebuie să fie foarte atenți la documentele pe care le au asupra lor.

Poliția de Frontieră oferă o sumedenie de informații utile tuturor celor care îi accesează pagina web. Una dintre acestea, probabil necunoscute de majoritatea șoferilor, se referă la controlul de frontieră, acolo unde nu este necesar să prezentați documente cu privire modalitatea de deţinere sau folosinţă a autovehiculului (contract, procură, comodat etc).

Conform explicațiilor oferite de oamenii legii, în cazul în care circulaţi în interiorul Uniunii Europene, autorităţile cu drept de control din statele pe care le tranzitaţi pot efectua verificări în cazul în care au suspiciuni privind modalitatea de deţinere a autovehiculului pe care-l conduceţi, fără însă a vă refuza intrarea sau interzice circulaţia pe teritoriul statelor respective.

În situația în care intenţionaţi să călătoriţi în state din afara spaţiului Uniunii Europene, așa cum este cazul Serbiei -o destinație tot mai des accesată de locuitorii din Vestul României-, polițiștii de frontieră recomandă să vă adresaţi reprezentanţelor diplomatice ale statelor respective cu privire la modul în care este reglementat aspectul referitor la justificarea dreptului de a conduce un autovehicul care nu este înmatriculat pe numele conducatorului auto.

Alături de cartea de identitatea/pasaport și permisul de conducere, la controlul de frontieră trebuie să prezentaţi, pentru autoturismul pe care-l conduceti, certificatul de înmatriculare valabil al acestuia, Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA, precum şi documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*