Politic

De ce a decis noul președinte al ALDE Timișoara să se implice în politică

De ce a decis noul președinte al ALDE Timișoara să se implice în politică

ALDE Timișoara are de astăzi un nou președinte. Este vorba despre Ovidiu Sîrbu, un inginer constructor în vârstă de 42 de ani, născut în Timișoara, care nu a mai făcut politică până acum și care a activat în domeniul privat dar a avut și o scurtă perioadă de lucru, de aproape un an, la Primăria Timișoara în cadrul Direcției Generale de Dezvoltare și Urbanism.

Ovidiu Sârbu a ales însă să renunțe la statutul de funcționar public deoarece, după cum susține, nu a reușit să își aducă aportul așa cum și-ar fi dorit pentru dezvoltarea orașului din poziția pe care o ocupa, unde se punea accent mai mare decât era normal pe infrastructura rutieră (care de altfel este necesară) fiind neglijate celelalte segmente cel puțin la fel de importante cum ar fi: spitalele sau instituțiile de învățământ.

Acesta este și motivul pentru care a decis să se implice în politică iar ALDE a fost partidul cu care a rezonat din punct de vedere al doctrinei și al politicilor publice, încă de când a fost înființat.

,Am privit întodeauna în jurul meu și am încercat să preiau de la fiecare ce este mai bun, ce am crezut eu că mă poate ajuta și șlefui într-o manieră cât mai corectă din punct de vedere uman. Astăzi sunt ceea ce sunt în primul rând datorită părinților mei, apoi datorită persoanelor și experiențelor de viață întâlnite până astăzi dar și a familiei mele. Tuturor le mulțumesc! Am o soție minunată și doi copii care sunt pentru mine nu numai un dar de la Dumnezeu ci și o mare responsabilitate, motiv pentru care simt că le sunt dator ca tată să mă implic mai mult în societate. Nu mi-aș dori ca cei doi copii ai mei care acum au 8 și 10 ani să mă întrebe mai târziu eu ce am făcut pentru viitorul lor ca și implicare în societate sau mai rău, să decidă să emigreze. Unul din motivele pentru care am ales să fac parte din ALDE Timiș este și acesta, de a-i asigura pe toți cei care gândesc ca mine, că prin implicarea noastră activă putem contribui la schimbarea pe care o așteptăm fiecare.  Îmi doresc și voi lupta ca adevăratele noastre valori umane și naționale să nu se piardă și să avem în câțiva ani un sistem de sănătate și educațional bine puse la punct pentru că cele două domenii ar trebui să fie prioritare pentru fiecare dintre noi. Fără sănătate și fără educație nu putem evolua. Dacă le avem pe astea două, putem gândi și reconstrui mai departe România așa cum ne-o dorim”, a precizat Ovidiu Sîrbu.

Noul președinte al ALDE Timișoara a absolvit Universitatea Politehnica din Timișoara, cu specializare în Construcții Civile și Industriale și a urmat în Italia diverse cursuri de perfecționare în același domeniu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*