Cultură

Spectacole de Ziua Unirii

Spectacole de Ziua  Unirii

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș (CCAJT) celebrează  Ziua  Unirii prin două evenimente artistice care aduc pe scenă, în spiritul acestei mari sărbători a românilor, folclor din toate  zonele țării și interpreți din generații diferite.

Astfel, în 24 ianuarie, Ansamblul profesionist Banatul va susține un spectacol folcloric la Deva, la invitația Ansamblului ”Drăgan Muntean”. Un eveniment așteptat cu mare interes de publicul hunedorean iubitor de folclor, căci soliști  ai spectacolului vor fi Liliana Laichici, Dana Gruescu, Ghiță Călțun Brancu și Ciprian Pop.

”Vom cânta și melodii din Banat, dar și celelalte zone etnofolclorice ale țării, într-un program alcătuit special pentru Ziua Unirii”, a precizat Liliana Laichici, directorul CCAJ Timiș.

Spectacolul se va desfășura de la ora 18, la Teatrul de Artă Deva. Orchestra Ansamblului Banatul va fi condusă de  dirijorul Sebastian Roșca, iar coregrafia este realizată de Brândușa și Nicolae Stănescu.

La Timișoara, joi, 25 ianuarie, de la  ora 17, clasa profesoarei Ana Pacatiuș va susține în sala festivă a Școlii de Artă (str.E. Ungureanu nr. 1) un spectacol folcloric dedicat Zilei Unirii. Accesul publicului la acest spectacol este liber.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*