Eveniment

Aproape 800 de pachete de ţigări, confiscate la Porţile de Fier I

Aproape 800 de pachete de ţigări, confiscate la Porţile de Fier I

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au descoperit aproximativ 800 de pachete cu ţigări de provenienţă sârbească ascunse în cabina unui şofer sârb şi în spaţiile destinate stingătoarelor de incendiu.

În seara zilei de 21 ianuarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România, cetăţeanul sârb N.E.,  în vârstă de 45 de ani, conducând un autocamion marca Mercedes, înmatriculat în Serbia, care transporta detergenţi.

În urma verificărilor efectuate și controlului fizic al autocamionului, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit ascunse şi nedeclarate în locuri special amenajate, atât în cabina şoferului, cât şi în spaţiile de depozitare ale stingătoarelor de incendiu, cantitatea de 16.000 ţigarete marca Marble, de provenienţă sârbească, în valoare de 9.600 de lei.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate  dintr-o piaţă din Kosovo, urmând a fi introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră din Bucureşti.

Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 7.000 lei, întreaga cantitate de ţigări în valoare de 9600 lei a fost confiscată, iar autocamionul marca Mercedes a fost ridicat pentru indisponibilizare până la plata amenzii.

De asemenea, poliţiștii de frontieră mehedințeni i-au aplicat bărbatului în cauză interdicţia de a intra pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani, pentru încălcarea regimului vamal.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*