Eveniment

Agenţii de la Rutieră au dat peste 300 de amenzi în doar patru zile

Agenţii de la Rutieră au dat peste 300 de amenzi în doar patru zile

Timp de patru zile, între 15 şi 18 ianuarie, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 102 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Astfel, poliţiştii au constatat 9 infracțiuni și au aplicat 328 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 102 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 40 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 54 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză și semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric. De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii vă recomandă:

–        Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!

–        Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei)!

–        Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi in trafic! Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei.

–        Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile!

–        Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare!

–        Verificaţi periodic acumulatorul autovehiculului!

–        Nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu preponderenţă frâna de motor!

–        În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz!

Conduceţi cu prudenţă!

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*