Politic

Protocol de colaborare între PMP, PER și PNȚCD

Protocol de colaborare între PMP, PER și PNȚCD

Un protocol de colaborare la nivelul județului Timiș a fost semnat astăzi. Trei partide politice s-au reunit pentru a promova proiectele comune. Este vorba despre PMP, PER și PNȚCD.

Am extins protocolul pe care în urmă cu ceva timp l-am făcut împreună cu PER Timiș. Atunci am spus că încercăm să creionăm în Timiș cel puțin un protocol de colaborare între formațiunile politice PMP și PER în care să venim în sprijinul cetățenilor acestui județ, un protocol de coleborare local și de susținere a calității vieții din județul nostru. În urma unor discuții destul de intense și fructuoase am tras linie și PNȚCD vine alături de noi ca să încercăm să ducem împreună la îndeplinire a tot ceea ce înseamnă binele pentru cetățenii județului nostru”, a explicat președintele PMP Timiș, deputatul Cornel Sămărtinean.

La rândul său, președintele PER Timiș, Marius Porojan, a declarat: “Pentru noi este un pas înainte, ne bucurăm că PNȚCD a acceptat să vină alături de noi. Am ajuns la jumătate din UAT-uri să le acoperim. Proiectele vor merge în comun și noi le vom sprijinii. Când am semnat protocolul cu PMP am spus că vrem să ajutăm oamenii, același lucru îl spunem și acum”.

 “Sunt încântat de această idee de a unii organizațiile politice din județul Timiș care totuși reprezintă ceva în acest județ, dar fiind așa o dezbinare masivă în toată politica noastră românească nu au reușit să se adune și să aibe o voce unitară. Cred că ce facem noi astăzi este un pas binevenit pentru a arăta oamenilor că mai există și formațiuni politice care vor să se gândească la ei, la interesele comunităților locale unde au fost aleși”, a spus Valentin Moldovan, președintele PNȚCD Timiș.

Conform protocolului de colaborare politico-administrativ se dorește: formarea unei platforme politice la nivelul Consiliilor Locale, având drept scop colaborarea politico-administrativă în vederea susținerii proiectelor comune în Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Timiș și creșterea calității vieții locuitorilor urbei și administrarea sa performantă.

Având în vedere că PMP Timiș are 63 de mandate de consilieri în 42 de UAT, PER Timiș 10 mandate de consilieri în 9 UAT, PNȚCD Timiș 10 mandate de consilieri în 7 UAT, iar împreună dețin 83 de mandate în 50 de UAT, să promoveze inițiativele și proiectele de consiliu local decise de cele trei partide, consultandu-se reciproc, iar promovarea lor să fie făcută proporțional de către PMP-PER-PNȚCD.

În acest sens, consilierii locali ai celor trei partide vor acționa unitar și vor duce la îndeplinire deciziile luate de comun acord, de către formațiunile politice semnatare.

Prezentul protocol este încheiat pentru durată rămasă a mandatului de consilier ianuarie 2018 – iunie 2020.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*