Social

Parchezi ”după ureche”? Poliția Locală și SDM ridică mașinile parcate neregulamentar în Timișoara

Parchezi ”după ureche”? Poliția Locală și SDM ridică mașinile parcate neregulamentar în Timișoara

Atenție șoferi! Poliția Locală din Timișoara a anunțat că angajații de la Scoetatea de Drumuri Municipale (SDM) ridică zilnic autovehicule oprite neregulamentar, la solicitarea oamenilor legii! În ultimele două zile s-a dispus ridicarea a șase autoturisme de pe raza orașului și acest lucru se va face și în continuare.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au demarat, începând de marți, acțiuni zilnice în colaborare cu lucrătorii SDM, în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar. Astfel, pe lângă sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la oprire, staționare, parcare, blocarea accesului, s-au intensificat și acțiunile de ridicare a autovehiculelor depistate sub incidența indicatorului cu oprirea interzisă, pe pistele pentru bicicliști, în stațiile mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni, pe linii de tramvai ori care blochează accesul în parcări ori incinta unor imobile.

De la demararea acțiunii au fost ridicate un număr de șase autovehicule, oprite neregulamentar pe străzile Gheroghe Dima, I.C. Brătianu și în Piața Huniade. Sancțiunile aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, iar în cazul ridicării se achită și o taxă către SDM.

”Poliția Locală Timișoara atrage atenția că astfel de acțiuni se vor desfășura zilnic, recomandând totodată conducătorilor auto să respecte legislația pentru a evita sancționarea și ridicarea autovehiculelor pe care le conduc”, afirmă reprezentanții instituției de la Pădurea Verde.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*