Eveniment

Nu intrați în panică atunci când veți auzi sirenele sunând! Începe exercițiul de alarmare

Nu intrați în panică atunci când veți auzi sirenele sunând! Începe exercițiul de alarmare

ISU continuă în anul 2018 exercițiul „Miercurea Alarmelor”. Ca și în anul precedent, alarmele vor fi verificate în prima miercuri din fiecare lună.

Astfel, în prima zi de miercuri a fiecărei luni (03.01.2018), în intervalul orar 10.00 – 11.00, se va desfăşura un exerciţiu de verificare a sirenelor de alarmare publică existente la nivel național.(atât cele cu acționare centralizată cât și cele cu acționare locală).

În România există 3 tipuri de alarme: Alarmă la Dezastre (5 sunete), Prealarmă Aeriană (3 sunete), Alarmă Aeriană (15 sunete).

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Scenariul vizează manifestarea tipurilor de risc generatoare de situaţii de urgenţă/protecţie civilă (inclusiv pericolul atacului din aer) care impun alarmarea populaţiei.

Scopul este antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale, pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare şi verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*