Sănătate

Donaţie importantă pentru Clinica de Pediatrie Bega. Mii de copii vor beneficia de ea

Donaţie importantă pentru Clinica de Pediatrie Bega. Mii de copii vor beneficia de ea

Compartimentul de Pneumologie Pediatrică din cadrul Clinicii de Pediatrie Bega a fost dotat azi cu aparatură de ultimă generație în valoare de aproximativ  10 000 de euro. Acest lucru este posibil datorită donației făcute de ,,Fundația Bardeau” care vine în sprijinul copiilor internați pe această secție.

Compartimentul a primit pulsoximetre ce ajută la măsurarea saturației în oxigen și monitorizarea insuficienței respiratorii, aparate de aerosoli și nebulizatoare utile în aerosoloterapia copiilor cu criză de astm, bronșiolite, bronșite și alte maladii specifice acestei patologii.

Printre aparatura donată se află și un aparat de oxigenoterapie neinvazivă ,,Optiflow”, ce asigură un flux crescut de oxigen, necesar în tratamentul copiilor cu insuficiență respiratorie secundară bolilor pulmonare, metodă recentă pentru tratamentul insuficienței respiratorii, bronșiolite, pneumonii, bronșite. Unitatea sanitară acordă o atenție deosebită pentru prevenirea infecțiilor, motiv pentru care vor fi donate lămpi cu ultraviolete pentru dezinfecție, soluții speciale de dezinfecție împotriva MRSA.

Se sponsorizează perfuzoare și infuzoare, catetere periferice pentru montarea liniilor venoase centrale, camere de administrare parenterală a terapiei de lungă durată, branule și alte consumabile.

Această aparatură absolut necesară pentru Compartimentul de Penumologie Pediatrică va  ajuta la diagnosticul precoce al complicațiilor pulmonare, la monitorizarea insuficienței respiratorii, la diagnosticarea astmului bronșic la copiii mici, precum și la asigurarea inhaloterapiei prin aparate de aerosoli și spacere individuale, suport terapeutic ventilator cu flux crescut de oxigen, conform celor mai recente ghiduri terapeutice. Pentru terapie parenterală injectomatele și perfuzoarele donate vor ajuta la administrarea tratamentului injectabil în conditii optime pentru  micii nostri  pacienți.

Bolile respiratorii sunt cea mai frecventă cauză de morbiditate și mortalitate în patologia pediatrică, iar frecvența acutizărilor este semnificativ crescută în anotimpul rece, în aglomerări urbane, în special la copiii de vârstă mică.

În Clinica de Pediatrie Bega sunt spitalizați anual mai mult de 1 500 de copii cu patologie respiratorie ce necesită suport medical și terapeutic specializat.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*