Administrație

Călin Dobra:“Extinderea la patru benzi a drumului până la autostradă prin Dumbrăvița e blocată de Primăria Timișoara”

Călin Dobra:“Extinderea la patru benzi a drumului până la autostradă prin Dumbrăvița e blocată de Primăria Timișoara”
Adora Beauty

Consiliul Județean riscă să piardă finanțarea pentru un proiect de infrastructură important. Este vorba despre contractul de finanțare pentru extinderea drumului din Timișoara spre autostradă prin Dumbrăvița.

Acesta nu poate fi semnat. Afirmația îi aparține președintelui CJ, Călin Dobra, care spune că Primăria Municipiului Timișoara nu a plătit o corecție financiară de un milion de lei pe care trebuia să o achite până în data de 7 decembrie.“Nu putem semna contactul de finanțare, deși documentația este completă. Aceasta stă pe masa ministrului Fondurilor Europene, pentru că Primăria Timișoara nu și-a plătit o corecție financiară de un milion lei pentru un proiect european. Nici la acest moment nu a fost achitată corecția financiară din partea Primăriei Timișoara, nici nu cred că va fi aplicată în acest an și stăm blocați pe un contract de finanțare care ar putea rezolva o situație foarte importantă pentru județul Timiș. Putem semna doar după ce își plătește Primăria Timișoara obligațiile. Și-a asumat scris data de 7 decembrie pentru plata sumei respective”, a explicat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Valoarea proiectului „Modernizare DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km. 12+975)” este de 80,4 milioane lei, din care 57,7 milioane lei de la UE, iar de la Guvern 8,8 milioane lei.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*