Social

Bicicliştii au primit de la Rutieră lumini și veste reflectorizante în loc de procese verbale

Bicicliştii au primit de la Rutieră lumini și veste reflectorizante în loc de procese verbale

În seara zilei de 18 decembrie a avut loc o nouă acțiune de informare și conștientizare marca „Verde pentru Biciclete”. Echipa VpB împreună cu un echipaj al Poliției Rutiere și cu reprezentanții bicicliștilor în Comisia de Circulație PMT s-au aflat în zona centrală.

Deși, conform legislației în vigoare, bicicliștii care se deplasează cu o bicicletă care nu e echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare, sunt pasibili de amenzi din partea Poliției Rutiere, de data aceasta polițiștii au ales să le împărtă bicicliştilor seturi de lumini și veste reflectorizante în loc de procese verbale.

„Cu o astfel de atitudine constructivă mi se pare că începe să se facă lumină în relația dintre bicicliști și autorități, și la propriu și la figurat. Mă bucur că nu am fost amendat și de acum chiar o să am grijă să fiu cât mai ușor de văzut în trafic”, a declarat unul dintre bicicliștii opriți luni seară de Poliția Rutieră pe pista de biciclete din fața Catedralei.

Acestă acțiune face parte din demersurile Verde pentru Biciclete de informare și educare a comunității bicicliștilor din Timișoara, inițiativa luând naștere la una dintre întâlnirile Grupului Lobbycicliștilor Timișoreni, care începând cu vara acestui an s-au desfășurat cu regularitate.

„Îmi doresc ca de la lună la lună să ni se alăture tot mai mulți bicicliști puși pe treabă și împreună să găsim soluții la problemele de care se lovesc cei care aleg să pedaleze prin oraș zi de zi. 2017 a fost un an extrem de important pentru comunitatea bicicliștilor timișoreni. Acum lucrăm cu spor la calendarul evenimentelor VpB pentru anul viitor și vă pot spune din culise că am convingerea că în 2018 lucrurile vor merge din ce în ce mai bine și astfel de parteneriate cu Poliția Rutieră se vor repeta”, a precizat Ana Munteanu, coordonator Verde pentru Biciclete și reprezentant al bicicliștilor în Comisia de Circulație a PMT.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*