Eveniment

Şofer din Gătaia, beat în timpul programului. Ce va păţi

Şofer din Gătaia, beat în timpul programului. Ce va păţi

Polițiștii timișeni au depistat un bărbat de 50 de ani, în timp ce conducea în Gătaia o autoutilitară fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de  1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul su influența alcoolului.

Polițiștii atrag atenția asupra faptului că alcoolul reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Conducerea unui autovehicul şi alcoolul sunt incompatibile!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către un șofer care a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*