Sport

România și Olanda, în aceeași grupă la Euro 2020! Dacă ne calificăm putem juca la București

România și Olanda, în aceeași grupă la Euro 2020! Dacă ne calificăm putem juca la București

În cazul în care reprezentativele României și Olandei vor obține calificarea la Campionatul European din 2020, acestea vor fi automat alocate în aceeași grupă. Mai mult decât atât, București ar putea găzdui toate jocurile din grupa în care a fost plasată România.

UEFA a anunțat cum au fost împerecheate, prin tragere la sorți, orașele gazdă ale turneului final din 2020, unul care va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediție. București va găzdui împreună cu Amsterdam partidele din grupa C a Campionatului European programat peste aproape trei ani. Ceea ce înseamnă că, elevii lui Cosmin Contra și batavii, dacă vor merge la Euro, se vor întâlni automat în faza grupelor. În plus, tricolorii ar putea juca toate cele trei partide din grupă pe teren propriu. Pe lângă jocurile cu ceilalți doi adversari care se vor desfășura pe Arena Națională, va exista o tragere la sorți pentru a determina dacă meciul România – Olanda va avea loc la București sau la Amsterdam.

De asemenea, forul european a comunicat faptul că Bruxelles nu va mai găzdui partide de la Euro 2020 ca urmare a neîndeplinirii condițiilor impuse de Comitetul Executiv UEFA în ședința din 20 septembrie 2017. Cele patru jocuri programate inițial în Belgia se vor disputa la Londra, pe stadionul Wembley, care va găzdui, în total, șapte jocuri (inclusiv semifinalele și finala).

Cum au fost împerecheate orașele gazdă
• Grupa A: Roma și Baku;
• Grupa B: Sankt Petersburg și Copenhaga;
• Grupa C: Amsterdam și București;
• Grupa D: Londra și Glasgow;
• Grupa E: Bilbao și Dublin;
• Grupa F: Munchen și Budapesta.

Această împerechere înseamnă și că, dacă naționalele României și Olandei vor fi prezente la Euro 2020, în grupa lor nu va mai fi nicio altă reprezentativă a gazdelor turneului, dacă acestea se vor califica: Italia, Azerbaijan, Rusia, Danemarca, Anglia, Scoția, Spania, Irlanda, Germania și Ungaria.

Ediția aniversară a Campionatului European din 2020 va fi găzduită de 12 orașe europene (după ce Bruxelles nu a îndeplinit condițiile impuse de UEFA). Pe Arena Națională se vor juca trei partide din faza grupelor (cel puțin două ale tricolorilor, dacă aceștia se vor califica) plus una din optimile de finală. Orașul Roma a fost ales ca gazdă a meciului de deschidere, în timp ce finala se va disputa pe stadionul Wembley, din Londra.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*