Educație

„Legendele Timişoarei” se dezvăluie la Universitatea Politehnica Timişoara

„Legendele Timişoarei” se dezvăluie la Universitatea Politehnica Timişoara

Cu istoria sa tumultuoasă, veche de secole, Timişoara nu putea fi ocolită de legende, de întâmplări controversate, pline de mister, unele de-a dreptul înfiorătoare. Cel care s-a ocupat de-a lungul timpului de culegerea acestor legende urbane, istoricul timişorean Ioan Haţegan, lansează, în 13 decembrie, la ora 13:00, în Sala Senatului Universităţii Politehnica Timişoara, cel de-al treilea volum din „Legendele Timişoarei”, o colecţie care se referă la istoria urbei de pe Bega din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre. Evenimentul este organizat cu sprijinul Fundaţiei Politehnica Timişoara.

Primul volum se referă la perioada de până la 1552 şi include una dintre cele mai palpitante legende nedescoperite de publicul larg, care se referă la jurământul unui rege ungar, făcut în Castelul Huniazilor, în noiembrie 1456. Volumul II descrie Timișoara în perioada otomană și cea habsburgică. Este prezentată cetatea otomană Timişoara, garnizoanele şi cartierele, hanurile şi moscheile, casele şi baile publice, activitatea lui Henrik Ottendorf şi Dimitrie Cantemir la Timişoara. Cel de-al treilea volum va cuprinde istoria Timișoarei din secolul al XVIII-lea.

Chiar dacă primele două volume au fost deja lansate, la lansarea celui de-al treilea volum va putea fi cumpărată şi colecţia întreagă. Accesul este deschis publicului larg.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*