Social

Şoferi amendaţi cu sutele pentru că au parcat pe pistele bicicliştilor

Şoferi amendaţi cu sutele pentru că au parcat pe pistele bicicliştilor
Adora Beauty

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au continuat în această perioadă să monitorizeze și să ia măsurile legale în cazul conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele amenajate pentru bicicliști în Timișoara.

Și în ultimele zile au fost înregistrate numeroase sesizări pe această linie din partea cetățenilor, aceasta pe lângă constatările din teren ale polițiștilor locali, fiind aplicate în ultima săptămână 21 sancțiuni contravenționale. Cele mai frecvente locații în care s-au constatat astfel de probleme sunt bd. Republicii, str. Gheorghe Lazăr și str. Paris. În ultima lună au fost aplicate un număr 307 sancțiuni contravenționale, parte dintre acestea întocmite pe loc, iar o parte în urma aplicării de colante autoadezive.

Sancțiunile prevăzute de OUG 195/2002 fiind între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare. Poliția Locală atenționează din nou conducătorii auto să nu mai parcheze pe pistele special amenajate pentru vehiculele cu două roți deoarece în caz contrar riscă sancțiuni drastice sau chiar ridicarea autoturismelor care blochează trecerea bicicliștilor.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*