Administrație

Incredibil! Primarul din Lugoj schimbă regulamentul de taxi, din nou! Mașinile vor fi albe

Incredibil! Primarul din Lugoj schimbă regulamentul de taxi, din nou! Mașinile vor fi albe
Adora Beauty

Social-democratul Francisc Boldea, primarul Lugojului, a schimbat din nou regulamentul de taxi din orașul de pe Timiș. Mașinile care circulă în regim de taxi trebuia ”zugrăvite” în galben, însă, ieri, în timpul ședinței Consiliului Local, Boldea a cerut, din nou, revenirea la culoarea albă ca și culoare reprezentativă pentru taximetre.

Primarul orașului Lugoj se face de râs și nu e prima dată. Acesta a cerut taximetriștilor din oraș ca toate mașinile să fie vopsite în alb, fapt ce se petrecea în 2016. În urmă cu circa o lună de zile, vă arătam că un proiect de regulament de funcționare pentru serviciile de transport de persoane și taximetrie din Lugoj a fost finalizat de Consiliul Local Lugoj, iar mașinile care fac curse în regim de taxi vor trebui să fie ”colorate” în galben. Între timp, la primăria condusă de social-democratul Boldea au ajuns mai multe adrese de la firmele de taxi din oraş, prin care s-a solicitat să nu se facă această modificare în noul regulament.

Proiectul a fost supus aprobării consilierilor locali, marți, 28 noiembrie 2017, în totul a luat o întorsătură radicală n momentul în care în sala de ședințe și-au făcut apariția zeci de taximetrişti. Sub presiunea creată de aceştia, primarul a cerut consilierului local Iosif Crăciunescu să propună un amendament pentru ca regulamentul să fie modificat şi, în loc de culoarea galbenă, să fie trecută culoarea albă, notează lugojeanul.ro.

“Culoarea autovehiculelor să fie albă, cum am fost îndrumați de către Primăria Lugoj, începând din anul 2016, deoarece peste 50% din taxiuri sunt albe și cei mai mulți au cumpărat mașini noi albe, la recomandarea Primăriei, iar cele galbene se produc doar la comandă. Menționăm că în Uniunea Europeană și în toate orașele din țară s-a renunțat la culoarea galbenă”, arăta înainte de dezbaterea publică administratorul societății “Rudy Taxi”, scrie aceeași sursă.

Amănuntul comic al şedintei a fost faptul că, după votarea regulamentului, primarul Francisc Boldea a părăsit şedinţa doar ca să-i conducă pe taximetrişti până la scările instituţiei.

Foto: carpe-travel com

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*