Educație

USAMVB și firmele din domeniul agricol, soluții pentru pregătirea studenţilor pe piața muncii

USAMVB și firmele din domeniul agricol, soluții pentru pregătirea studenţilor pe piața muncii
Adora Beauty

Eveniment important, joi, la USAMVB! Reprezentanți ai companiilor de top din sectorul agricol, horticol, zootehnic, management agricol, agroalimentar și medicină veterinară din România împreună cu reprezentanții Universităţii de Ştiinţe Agricole au căutat soluţii pentru pregătirea studenţilor pe piața muncii.

Totul a fost posibil prin intermediul workshop-ului “Adaptarea ofertei educationale la tendintele actule si de perspectiva ale pietei muncii”. Scopul principal al workshop-ului a fost reprezentat de identificarea unor soluţii viabile din perspectiva cerințelor angajatorilor, reprezentați de societăți comerciale de top din România, cu privire la oferta  educațională a USAMVBT în contextul pretențiilor actuale ale pieței muncii. Astfel că reprezentanţii firmelor participante s-au arătat dispuşi să investească în pregătirea practică a studenţilor. Dezbaterile au generat câteva concluzii provocatoare: updatarea gradului de profesionalizare al actualilor angajați ai companiilor, prin intermediul ofertei educaționale existente a USAMVBT; lansarea unor burse de specializare pe segmentele cerute de angajatori, aceștia din urma susținând financiar studenții care  își vor da acordul în prealabil, că la încheierea studiilor  să  activeze pentru o perioadă de timp în cadrul societăților care oferă bursele.

Aceste două provocări pentru mediul de afaceri, au fost lansate de prorectorul Tibi Iancu.

La rândul său, rectorul universității USAMVB, Cosmin Popescu a ridicat problema finanțării unice a universității, susținând că o astfel de susținere financiară va genera creștere calitativă, nu cantitativă a studenților pregătiți să facă față cerințelor tot mai mari ale pieței muncii.

 

(Foto: Costi Duma)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*