Social

Interesant pentru copii. S-a deschis centrul educaţional Aquapic

Interesant pentru copii. S-a deschis centrul educaţional Aquapic

Proiectul Aquapic – centru experimental pentru copii, implementat de Fundația Aquademica, Aquatim și Asociația Urban Survey, a ajuns la final.  Aquapic este un centru educațional destinat copiilor între 5 și 12 ani, amenajat în incinta fostei Uzine de Apă Industrială a Timișoarei, situată pe strada Mistral, în apropierea râului Bega.

Copiii care vor să învețe lucruri interesante despre apă, mediu, dar și istoria orașului, sunt așteptați la Aquapic, ce pune la dispoziția vizitatorilor, în acest scop, mai multe zone tematice.

Muzeul, amenajat în Sala Mașinilor, din clădirea fostei uzine de apă industrială, păstrează utilajele (pompe, manometre, vane, panoul de comandă) ca și acum 100 de ani, când uzina a fost dată în folosință. Spațiul este completat de panouri explicative, de unde vizitatorii pot afla povestea apei industriale, cu apogeul și declinul ei.

În minilaboratorul, amenajat într-o clădire tip container, cei mici vor face, sub îndrumarea specialiștilor, experimente de fizică și chimie. Exponatele interactive (Circuitul apei în natură, Plouă cu întrebări, Pescuit de deșeuri în canalizare, Răspunsul corect e pe … țeavă, Puzzle gigant din cuburi) și instalațiile de joacă, care redau transportul apei, toate amplasate în zona verde, îi așteaptă pe cei mici.

Centrul deschide comunității o zonă verde generoasă, de 3 hectare, un adevărat plămân verde al orașului. Vizitarea centrului se va face pe bază de programare, pe adresa aquapic@aquademica.ro. pentru grupuri de copii însoțite de cadre didactice. În perioada următoare, vor fi organizate tururi ghidate, de prezentare, pe bază de programare și în funcție de starea vremii. Centrul va funcționa la capacitatea maximă din primăvara anului viitor.

Aquapic este un proiect Urbaniada, cu sprijinul ING Bank și susținerea Aquatim SA. În primăvara acestui an, proiectul a câștigat competiția națională Urbaniada, și implicit o finanțare de 75.000 Euro, de la ING Bank România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*