Eveniment

Protest în fața Prefecturii Timiș! Sindicaliştii BNS, contestă trecerea plăţii contribuţiilor sociale la angajat

Protest în fața Prefecturii Timiș! Sindicaliştii BNS, contestă trecerea plăţii contribuţiilor sociale la angajat

Sindicaliştii Blocului Naţional Sindical au ieșit din nou în stradă! La Timișoara, sindicaliştii au pichetat în această după-amiază Prefectura judeţului, nemulţumiţi de trecerea plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

În plus, oamenii sunt  împotriva intenției de modificare a Legii 62/2011, legea dialogului social, fără a se ține cont de partenerii sociali(sindicate-patronate).

La această acțiune a participat și Dumitru Costin, președinte al Blocului Național Sindical, dar și un număr mare de cetățeni. Acțiunea de azi face parte dintr-un calendar de acțiuni de protest inițiate marți în județul Argeș. Obiectivul nostrum îl reprezintă stoparea deciziei guvernamentale de a mută contribuțiile angajatorului în rândul angajatului. Plus, o altă lista de elemente care au apărut în Ordonanță adoptată miercuri și acre în opinia noastră în loc să ajute la o mai bună colectare, dimpotrivă colectează un cadru toxic. Mai mult, suntem împortiva intenției Guvernului de a mută contribuțiile în dreptul angajatului. De la 1 ianuarie 2018, România devine o țară pilot pentru un sistem de securitate socială în care peste 90% din contribuții aparțin doar salariatului. Se încalcă două tratate europene la care România este parte, a declarat președintele Blocului Național Sindical.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*