Sănătate

Motive ascunse pentru care nu poţi rămâne însărcinată

Motive ascunse pentru care nu poţi rămâne însărcinată

Factorii principali care reduc șansele unei femei de a avea un copil sunt cunoscute: alte nașteri, alăptare, folosirea anticonceptionalelor sau fumatul. Totuși, de multe ori absența acestor factori nu garantează faptul că vei rămâne însărcinată. Iată cauzele ascunse pentru care nu poți avea copii.

  1. Consumi prea multe grăsimi

Consumul de grăsimi găsite în produsele de patiserie, pizza , chipsuri și mâncăruri prăjite îți poate afecta în mod negativ fertilitatea, ceea ce înseamnă că ovulația nu apare. Încearcă să limitezi consumul acestor alimente. Când ai poftă de grăsimi sau carbohidrați este mai bine să optezi pentru banane, migdale sau iaurt cu fructe de pădure.

  1. Te antrenezi prea mult

Exerciţiile fizice îți pot îmbunătăți fertilitatea până într-un anumit punct, însă este important să știi cât să te antrenezi. Atunci când te forțezi până la limită îți afectezi în mod negativ ciclul reproductiv.

Studiile arată că exercițiile lungi și intense îți pot afecta abilitatea de a rămâne însărcinată. Moderația este cheia menținerii sănătății și a bunăstării.

  1. Ai un indice de masă corporală scăzut

Având un indice de masă corporală mai scăzut decât cel normal poate duce la probleme la ovare, infertilitate și naștere prematură. Dacă nu poți să urmărești ceea ce mănânci, încearcă anumite aplicații specializate care va ține cont de caloriile pe care le consumi și de greutatea ta.

  1. Partenerul tău este stresat

Studiile arată că fertilitatea unui bărbat este afectată de stresul zilnic, precum problemele la locul de serviciu, problemele de familie și cele sociale.

  1. Nu îți calculezi perioada de fertilitate în mod corect

Câteodată este dificil să calculezi cu exactitate perioada de fertilitate, în mod special dacă ciclul menstrual este neregulat. Totuși, tehnologia te poate ajuta. Există aplicații care îți urmăresc ciclul menstrual și fac predicții cu acurateţe.

Sursa: lyla.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*