Administrație

Visul primarului din Lugoj, spulberat! Cea mai tare pistă de schi din România se poate face la Nădrag

Visul primarului din Lugoj, spulberat! Cea mai tare pistă de schi din România se poate face la Nădrag

Primarul comunei Nădrag are planuri uriașe și vrea sprijinul Consiliului Județean Timiș pentru realizarea lor. Acesta vrea să construiască la marginea comunei cea mai lungă pârtie de schi din România, care va fi dotată cu telescaun, dar și spații de cazare și restaurante.

Primarul din Lugoj, Francisc Boldea, a anunțat în urmă cu câtea zile că are în plan construirea unei pârtii de schi în orașul de pe Timiș. Social-democratul care administrează Lugojul nu a precizat însă și ”amănuntele” realizării acestui vis, cum ar fi bugetul necesar, posibila sursă de finanțare și nici locația exactă. O face, însă, alt edil, tot din cel mai vestic județ al româniei, dar dintr-o localitate mult mai mică.

Astăzi a apărut informația care poate transforma același ”vis” în realitate, dar nu la Lugoj, ci în comuna Nădrag, tot din județul Timiș. Pârtia ar urma sa fie amplasată pe versantul nordic al vârfului Padeș din Munții Poiana Ruscă și va avea o lungime de 4,6 km, pe teritoriul comunei timișene Nadrag. Construirea unui asemenea obiectiv turistic îndrăzneț ar transforma localitatea timișeană într-un magnet pentru pasionații sporturilor de iarnă, mai ales că planul primarului din localitate arată spectaculos.

”Deocamdată am depus documentația la Prefectura Timiș și la Consiliul Județean, pentru ca proiectul să fie trecut pe interes județean. Investiția trebuie susținută cu fonduri europene, pentru că noi sunem o primărie mică și 65 de milioane de euro, cât necesită acest proiect, este peste puterile noastre financiare. Am consultat specialistul care ne ajută la întocmirea PUG cu care ne-am si deplasat pe teren, pe golul alpin din varful Pades (1.384 metri). Este vorba despre o suprafață de aproximativ 95 de hectare, care se află în proprietatea comunei Nădrag. Ar trebui să mai luăm 40 de hectare de la Direcția Silvică. Proiectul se compune din 4 etape și pârtia ar avea o lungime de 4,6 km și ar deveni cea mai lungă pistă de schi din țară. Situată pe partea nordică a golului alpin, pârtia va fi dotată cu telescaun, tunuri de zăpadă, bazin de colectare a apei pentru alimentarea cu apă a tunurilor și va avea toate cele necesare bunei funcționări a pârtiei”, a menționat Liviu Muntean, primarul PSD al comunei Nădrag, conform lugojeanul.ro.

Astfel, Timișul poate lua fața unor județe mai bine ”dotate” din punct de vedere al reliefului, mai ales că locuitorii acestui județ, mari amatori de sporturi de iarnă, și-au făcut un obicei în a-și petrece timpul liber din sezonul rece pe pârtiile de schi din Austria, sau, mai nou, la Kopaonik, în Serbia, acolo unde lasă zeci sau sute de mii de euro în fiecare an.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*