Social

Renovările locuinţelor fără autorizație din zona istorică dăunează grav buzunarului

Renovările locuinţelor fără autorizație din zona istorică dăunează grav buzunarului

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal s-au sesizat din oficiu în aceste zile cu privire la faptul că un timişorean care deține mai multe apartamente într-un imobil de pe str. Ștefan cel Mare nr. 10 a executat lucrări ample de construcție și renovare în clădirea menționată fără a deține avizul Ministerului Culturii și fără autorizație de construire, cu atât mai mult cu cât imobilul este inclus în situl urban Fabric din lista monumentelor istorice.

Pentru lucrările executate cel în cauză a fost sancționat cu 5.000 de lei, conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, pentru fiecare apartament, în total cu 30.000 lei.

Poliția Locală Timișoara le atrage atenția proprietarilor de imobile de pe raza municipiului să respecte legislația, să obțină autorizațiile necesare pentru efectuare de lucrări de reparații, dar și să facă demersurile pentru obținerea avizelor necesare în cazul imobilelor care fac parte din zona istorică, în caz contrar riscând sancțiuni drastice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*