Administrație

Proiecte în valoare de 53 milioane de euro prin POR pentru Timișoara

Proiecte în valoare de 53 milioane de euro prin POR pentru Timișoara

Timişoara a parcurs toate etapele necesare pentru accesarea de fonduri europene de pe Axa 4 a Programului Operaţional Regional. Valoarea totală alocată Timişoarei este de 53 milioane de euro.

Printre proiectele pentru care se cere finanțare europeană sunt: reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea tramelor stradale pe Calea Bogdăneştilor și Calea Buziașului, înnoirea flotei de tramvaie şi modernizarea depoului Dâmboviţa(inclusiv spălătorie ecologică pentru mijloace de transport public), cumpărarea unor tramvaie noi, amenajarea unei rețele regionale de piste de biciclete sau amenajarea unei linii noi de tramvai între Gara de Nord și Solventul.

De asemenea se dorește transformarea zonei degradate Pădurea Verde (vizavi de Institutul de boli cardio-vasculare) în Pădure Parc şi loc de recreere, prin realizarea accesului pietonal şi velo nemotorizat, realizarea unui traseu ecologic, monitorizarea, protecţia şi conservarea biodiversităţii, construcţie clădire creşă în zona de nord, extindere clădire grădiniţa PP33, reabilitare construcţii şi instalaţii clădirea B 2 a Colegiului Tehnic E.Ungureanu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*