Social

Cozi kilometrice de TIR-uri la frontiera de vest a țării

Cozi kilometrice de TIR-uri la frontiera de vest a țării

Circulaţia prin cele mai mari puncte de trecere a frontierei din vestul ţării se desfăşoară cu dificultate.

TIR-urile așteaptă chiar și câte patru ore pentru a ieși din țară pentru că ier circulația camioanelor mai mari de 7,5 tone a fost interzisă în Ungaria pe 23 octombrie, zi de sărbătoare națională.

Coloana de camioane care aşteaptă să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad se întinde pe mai mulţi kilometri, TIR-urile fiind parcate pe banda de urgenţă a autostrăzii Nădlac-Arad.

Aplicaţia Poliţiei de Frontieră Române arată că timpii de aşteptare la ieşirea din ţară pentru camioane este de circa 240 minute la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad. Șoferii se plângă că aşteaptă chiar şi mai mult pentru a ieşi din ţară şi din această cauză pierd timpii de odihnă şi deplasare şi întârzie cu mărfurile. Şi la Borş, în Bihor, şi Petea, în Satu Mare, pentru camioane se aşteaptă tot câte patru ore.

La Nădlac pe autostradă se lucrează patru benzi de ieşire din ţară, la Borş pe trei benzi, iar la Petea pe o bandă.

Şi la intrarea camioanelor în ţară sunt cozi şi timpi de aşteptare, la Nădlac pe autostradă se stă 60 de minute, iar la Borş circa 80 de minute.

Circulaţia maşinilor mici şi a autocarelor nu este afectată pe la Nădlac pe autostradă.

Poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Sursa: Radio Timişoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*