Social

În ce condiţii se pot vinde coroniţe, flori şi candele pentru Ziua Morţilor

În ce condiţii se pot vinde coroniţe, flori şi candele pentru Ziua Morţilor

În vederea obţinerii Avizului pentru desfăşurarea activităţii de comerţ stradal pentru comercializarea produselor specifice comemorării zilei de 1 noiembrie, comercianţii vor depune o solicitare scrisă. Activitatea se realizează pe o perioadă determinată de timp, conform HCL 139/2011 şi vizează vânzări ocazionale (flori, coroniţe, aranjamente florale, candele etc), pe o suprafaţă de doi mp., câte o locaţie pentru fiecare solicitant.

Cererile se înregistrează la sediul Primăriei Timişoara, bd. C.D.Loga nr. 1, camera 12, ghişeele 8 şi 9, în perioada 18.10. 2017-23.10.2017.

Cererea tip se poate completa la depunere la ghişeele menţionate şi va fi însoţită de o copie a cărţii de identitate, buletinului sau a actului de firmă (Certificatul Unic de Înregistrare).

Şi în acest an, se menţine procedura de achitare a taxelor în momentul înregistrării, fără posibilitatea de restituire a acestor taxe (de autorizare – 69 de lei, taxă de ocupare a domeniului public – 2 lei/mp/zi, contravaloarea imprimatului 6 lei).

Autorizarea se va face pentru următoarele locaţii, Cimitirele din Calea Şagului, Calea Buziaşului, Calea Lipovei, Eroilor, Rusu Şirianu, Stuparilor, în perioada 30 octombrie-1 noiembrie 2017.

Operatorii economici au obligaţia de a deţine, la locul de vânzare, Avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Primărie, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public-în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în aviz. De asemenea, comercianţii au obligaţia salubrizării în permanenţă a amplasamentului, altfel li se retrage avizul. Măsura de retragere a avizului se aplică şi în cazul în care se cedează dreptul de folosinţă pentru amplasament, caz în care se vor aplica şi sancţiuni. Menţionăm că vor fi luate şi măsuri pentru ca activitatea comercială să nu perturbe circulaţia pietonală din cimitire.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*