Social

RETIM începe acțiunea ecologică de curăţenie generală de toamnă

RETIM începe acțiunea ecologică de curăţenie generală de toamnă

În 23 octombrie demarează Acțiunea ecologică de curăţenie generală de toamnă, organizată de Primăria Timişoara în colaborare cu RETIM Ecologic Service SA.

Campania se va desfăşura în perioada 23 octombrie– 11 noiembrie, în două etape: 23-29 octombrie, în zona situată la nord de canalul Bega, și 30 octombrie – 11 noiembrie, în zona situată la sud de canalul Bega.

Se colectează: obiecte de uz casnic şi gospodăresc, deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor de pe aliniamentele stradale şi a spaţiile verzi din jurul imobilelor, deșeuri electrice, electronice și electrocasnice.

Deșeurile vegetale provenite din corecţia ramurilor trebuie tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru lungime şi legate în snopi pentru a facilita colectarea mai rapidă.

Nu se colectează: deşeuri din lucrări de construcții și amenajări interioare (moloz, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte, etc.), deşeuri rezultate din curăţarea pivniţelor şi a podurilor, deșeuri periculoase (baterii auto, uleiuri uzate, baterii, neoane, becuri, etc.), deșeuri spitalicești (seringi, medicamente, etc.), deșeuri chimice (lacuri, vopsele, etc.), sticlă de geam, ambalaje de sticlă.

Deşeurile de ambalaje de sticlă (nu şi sticlă de geam spartă) se depun în recipientele tip clopot, special destinate acestui scop, care sunt amplasate în oraş.

Amplasamente clopote sticla

Deșeurile se depun în ordine, la limita carosabilului, fără a împiedica circulaţia, cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea pe zone şi cartiere. Deșeurile NU se depun amestecat!

PROGRAM CURĂȚENIE TOAMNĂ 2017.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*