Utile

Cum să faci economie la apă și să scazi factura la întreținere

Cum să faci economie la apă și să scazi factura la întreținere

Iată câteva soluții simple să faci economie la apă și să plătești mai puțin factura la întreținere. În perioada rece a anului, apa caldă și căldura ne usucă buzunarele. Dar putem face economie în mod inteligent.

O gospodărie cu două persoane consumă în medie între 3 și 4 metri cubi de apă rece pe lună și aproximativ 3 metri cubi de apă caldă. Numai un duș scurt de 5 minute îți încarcă factura la întreținere cu 80 de litri, iar o baie relaxantă în cadă poate să însemne un consum de peste 150 de litri de apă caldă.

Sigur că nu poți renunța la confort, dar există câteva trucuri simple care te ajută să folosești mai puțină apă și să plătești mai puțin la întreținere. Dacă folosești apa rațional, poți face o economie de apriximativ 1,5 metri cubi de apă pe lună, ceea ce se va simți pe termen lung.

Investește într-o mașină de spălat economică

În general, mașinile de spălat cu încărcare frontală consumă mai puțină apă decât cele cu încărcare verticală. O mașină modernă este mult mai economică, are programe pentru consum redus și controlează excesul de apă. Merită să investești într-o mașină mai bună, mai ales dacă mașina ta de spălat s-a învechit.

Mașina de spălat vase reduce factura la întreținere

Dacă ai o familie numeroasă și speli zilnic teancuri întregi de farfurii, pahare și oale, atunci merită să îți iei o mașină de spălat vasele. Acestea consumă mult mai puțină apă, decât dacă le speli manual, și te ajută să recuperezi timpul liber.

Dacă, totuși, mașina de spălat vase nu intră în opțiunile tale, poți face economie la apă dacă înmoi mai întâi vasele murdare într-un lighean cu apă și detergent și apoi le speli în chiuvetă.

Nu consuma inutil apa!

Factura la întreținere scade simțitor dacă învățați și tu și toți ceilalți membri ai familiei să folosiți apa rațional. Când te speli pe mâini și pe față, închide robinetul câtă vreme te săpunești. Deschide robinetul doar când trebuie să te clătești. Același sfat este valabil și când te speli pe dinți sau când soțul se bărbierește. Apa curge cu o viteză de 6 litri pe minut, ceea ce poate ajunge la un consum de câteva sute de litri pe lună pe care îi plătești degeaba. Dacă pe robinetul de apă caldă curge mai întâi apă rece, nu o lăsa să se irosească. Adună apa rece într-o găleată și folosește-o să uzi florile sau să speli diverse lucruri prin casă.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*