Social

ANRE amână scumpirea gazelor până la 1 noiembrie

ANRE amână scumpirea gazelor până la 1 noiembrie

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a amânat decizia de a majora prețul gazelor pentru consumatorii casnici.

“Având în vedere că, în luna octombrie, Parlamentul urmează să aprobe, prin lege, Ordonanța de urgență 64/2016 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, act normativ care aduce prevederi noi ce vor trebui să se regăsească în metodologiile ANRE privind calculul tarifelor pentru achiziționarea gazelor naturale provenite din depozitele de înmagazinare, în ședința din data de 28.09.2017, Comitetul de reglementare al ANRE a luat decizia de a amâna stabilirea tarifelor la gazele naturale aferente anului gazier 2017 – 2018”, a transmis ANRE.

Președintele ANRE, Niculae Havrileț, a transmis Agerpres că scumpirea este amânată până la 1 noiembrie. Pe 26 septembrie, ANRE a anunțat că prețul gazelor pentru consumatorii casnici va crește, în medie, cu 6% în al patrulea trimestru al anului. În România, începând cu 1 aprilie 2017, prețul gazelor de producție internă a fost liberalizat.

Sura: profit.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*