Turism

Cetatea Sarmizegetusa Regia, închisă în octombrie

Cetatea Sarmizegetusa Regia, închisă în octombrie

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, va fi închisă pentru publicul vizitator pe tot parcursul lunii octombrie. Măsura este necesară deoarece în perimetrul sitului istoric vor fi efectuate mai multe lucrări de întreţinere, au anunţat reprezentanţii Consiliul Judeţean Hunedoara.

Lucrările vizează înlocuirea stâlpilor din lemn de la Marele Templu Circular şi înlocuirea gardului de metal de la drumul dacic pavat cu un gard din lemn, potrivit pentru integrarea în peisajul zonei.

“Decizia închiderii are ca scop evitarea producerii de accidente şi a apărut ca urmare a solicitărilor transmise de Consiliul Ştiinţific al monumentului UNESCO şi al constructorului”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara.

Turiştii voiau să viziteze Cetatea Sarmizegetusa Regia luna viitoare sunt rugaţi să-şi refacă programul sau să se orienteze spre celelalte cetăţi dacice din Munţii Orăştiei: Costeşti-Blidaru, Costeşti-Cetăţuie şi Piatra Roşie.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia este administrată de CJ Hunedoara din anul 2013, după ce a fost preluată, printr-o hotărâre de guvern, de la Ministerul Culturii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*