Sănătate

Au început procedurile pentru construirea unei noi maternități în cadrul SCJUT

Au început procedurile pentru construirea unei noi maternități în cadrul SCJUT

Spitalul Clinic de Urgență Județean din Timișoara va avea o nouă maternitate. Potrivit președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, astăzi a fost încărcată documentația în SEAP, în vederea contractării unui constructor. Lucrările vor începe abia la finalul anului viitor.

Astfel, proiectul prevede relocarea Clinicii de Obstretică-Ginecologie Bega într-o clăire nouă, care va fi ridicată pe un teren paralel cu Casa Austria, în incinta SCJUT, pe o suprafață de 5000 metri pătrați. “Sunt prevăzute 124 de paturi, cu  13 departamente în domeniul Obstretică-Ginecologie. Cred că acest proiect este foarte important pentru că Timișoara și județul Timiș au nevoie de o maternitate nouă, modernă, cu aparatură de ultimă generație. Profesioniști avem, trebuie doar să le punem la dispoziție tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea activității în domeniul sănătății și pentru a realiza un act medical cât mai performant”, a subliniat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Valoarea totală a proiectului este de 12 milioane de euro, care se împart în două categorii. Astfel, pentru construcția clădirii și a mobilierului de specialitate se alocă 8 milioane de euro, iar patru milioane euro vor fi destinate achiziționării de aparatură medicală.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*