Eveniment

Mascaţii au descins la 20 de adrese din Timiş şi Arad

Foto: Octavian Pintean

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara, Caraș-Severin, Arad și Oradea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Timiș, au efectuat 20 de percheziții pe raza județelor Arad și Timiș, la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de droguri de risc.

Miercuri, polițiștii Brizgăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organzate Arad și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organzate Caraș-Severin, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – S.T. Timișoara, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 20 de percheziții domiciliare pe raza județelor Arad și Timiș la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de droguri de risc și efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate peste 300 de plicuri ce conțin substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 50 de grame de substanță susceptibilă a fi psihoactivă, 50 de grame de cannabis, 33 de telefoane, 2 pistoale cu gaze, 8.000 de euro și 10.000 de lei.

Din anchetă au rezultat indicii că gruparea era organizată pe 3 niveluri de ierarhizare, respectiv liderii, dealerii de zonă și dealerii stradali.

Liderii reprezentau sursele principale și aveau ca scop achiziţionarea, prepararea şi alimentarea cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. Dealerii de zonă se ocupau cu dezvoltarea și coordonarea reţelelor de distribuţie, iar dealerii stradali distribuiau produse cu efect psihoactiv consumatorilor.

Pe parcursul investigațiilor au rezultat indicii că unii dintre dealerii stradali, pentru a obţine beneficii financiare mai mari, și-au dezvoltat propria lor reţea de distribuţie a drogurilor.

Substanţele susceptibile a avea efect psihoactiv erau obținute prin combinarea mai multor materii prime pe care le obțineau fie online, fie din alte surse.

De asemenea, pe parcursul anchetei în cauză, au fost confiscate peste două kilograme de  substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma acțiunii de miercuri, 40 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara pentru audieri.

Activităţile s-au desfășurat cu sprijinul structurilor operative din cadrul IPJ Timiş, Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, Brigăzii de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod”  Timișoara,  precum și a B.O.S. Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*