Eveniment

Au sunat sirenele în Timișoara! Care sunt semnalele de alarmare, în funcție de eveniment

Au sunat sirenele în Timișoara! Care sunt semnalele de alarmare, în funcție de eveniment
Adora Beauty

Miercuri au sunat sirenele în Timișoara și în toată țara în cadrul exercițiilor pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Miercuri, 6 septembrie 2017, sirenele din toată țara au sunat în cadrul exercițiilor pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, acțiuni destinate verificării funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în scopul centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, sunt acționate sirenele de alarmare publică existente în toate județele. În această lună, simulările au început astăzi, 6 septembrie, și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), cât și a celor cu acționare locală.

Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în cadrul comitetelor județene pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

”Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice”, transmit reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Vezi mai jos care sunt semnalele de alarmare a populației, în funcție de tipul de alarmă:

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*