Social

Ce se întâmplă cu firmele care nu asfaltează străzile după ce au avut lucrări

Ce se întâmplă cu firmele care nu asfaltează străzile după ce au avut lucrări

Polițiștii locali au demarat în ultima săptămână o serie de verificări referitoare la respectarea prevederilor HCL 13/2009 privind lucrările tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public, existând sesizări dar și constatări în teren că unele lucrări efectuate de diferite firme în carosabil sau pe trotuare nu sunt semnalizate corespunzător sau aduse la starea inițială.

Astfel, au fost aplicate pe această linie 12 amenzi în valoare de 2.500 lei fiecare în cazul mai multor societăți printre care RCS&RDS, Instgaz SRL, Cons Electrificare Instal, Instal Construct, Aquatim, Delgaz Grid SA.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că potrivit actului normativ, firmele care efectuează lucrări în carosabil au obligația să semnalizeze corespunzător punctele de lucru și să readucă la starea inițială trotuarele și partea carosabilă a străzilor pentru a evita producerea de accidente de circulație, nerespectarea acestor prevederi constituind un real pericol pentru toți participanții la trafic. Sancțiunile prevăzute sunt cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*