Social

Zeci de proprietari de terenuri, amendaţi la Timişoara. Ce nu au făcut?

Zeci de proprietari de terenuri, amendaţi la Timişoara. Ce nu au făcut?

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului monitorizează permanent situația terenurilor din Timișoara ai căror proprietari trebuie să le igienizeze și să le cosească de buruieni și de plante alergene, precum ambrozia, cunoscută ca factor determinant în îmbolnăvirile unei părți a populației.

Din acest motiv, s-au efectuat și se efectuează în continuare verificări pe această linie, tocmai pentru a preveni cazurile în care proprietarii de terenuri ”uită” să-și întrețină proprietățile. De fiecare dată proprietari terenurilor neîngrijite au fost sancționați conform HCL 371/2007 modificată, cu amenzi de câte 2500 lei și somați să ia măsurile de igienizare a terenurilor.

Astfel, pe parcursul acestui an, cu preponderență în lunile de primăvară-vară, au fost sancționați cu ocazia verificărilor efectuate un număr de 136 proprietari, amenzile ridicându-se la 273.500 lei, fiind totodată aplicate și somații cu termene imediate de intrare în legalitate. În cursul acestui an au fost de asemenea, identificate un număr de 50 de terenuri neîngrijite noi, care au fost luate în evidență și cu sprijinul populației care a sesizat astfel de aspecte la Poliția Locală.

Ca urmare a reverificărilor efectuate și în urma sancțiunilor aplicate un număr de 130 de proprietari s-au conformat și au luat măsuri de iginizare și cosire a vegetației. Dacă pe parcursul anului situația unui teren nu se schimbă, proprietarii neconformându-se, Poliția Locală va înainta în lunile septembrie și octombrie dosarele acestor terenuri către Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Timișiara în vederea supraimpozitării cu până la 500% conform HCL 266/2016.

Acțiunile continuă și în perioada următoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*