Eveniment

Cum a încercat un timişorean să îi facă rău unei femei prin intermediul Facebook

Cum a încercat un timişorean să îi facă rău unei femei prin intermediul Facebook

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timișoara au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat de 49 de ani, bănuit că ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, pentru a denigra o femeie. Acesta ar fi folosit datele și fotografiile victimei, pe care le-ar fi modificat, astfel încât să ceeze aparența de nuditate.

În urma percheziției, polițiștii au ridicat un laptop, un dispozitiv HDD, 3 telefoane mobile și un memory stick USB.

Din cercetări, a reieșit că persoana în cauză ar fi folosit datele de stare civilă şi fotografiile unei femei, pentru a crea un cont fals pe o rețea de socializare, în scopul de a-i aduce prejudicii de imagine, cu repercursiuni asupra locului de muncă al acesteia.

Pe contul fals ar fi fost postate fotografii copiate de pe contul real al victimei, astfel modificate, încât aceasta să apară în ipostaze indecente, cu caracter de nuditate.

Cel în cauză a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate în cauză, pentru documentarea întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de modificare de date informaticeși fals informatic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*