Administrație

Traficul feroviar, întrerupt între Gara de Nord și Gara de Est pentru amenajarea pasajului Popa Şapcă

Traficul feroviar, întrerupt între Gara de Nord și Gara de Est pentru amenajarea pasajului Popa Şapcă

Lucrările avansează în ritm alert la Pasajul Popa Șapcă. Muncitorii lucrează de zor la extinderea pasajului.

Traficul feroviar va fi întrerupt de azi între Gara de Nord și Gara de Est Timișoara.  În cele șapte zile, se va demola complet pasajul Popa Șapcă și se va construi noul pasaj. “Reiterez rugămintea de a se avea răbdare și înțelegere, modernizarea orașului în timp scurt, pentru recuperarea stagnării sale, inacțiunii, timp de aproape 50 de ani -timp în care nu s-a făcut niciun pod, niciun pasaj, nicio nouă arteră auto, nicio lărgire de arteră, etc., dar în care numărul de mașini a crescut de 1000 de ori!-, cere sacrificii, acum. Greul, oricum, e în urmă! Încă puțin și vom ajunge la beneficii! Reiterez, de asemenea, angajamentul de a finaliza totul și la Popa Șapcă, până la venirea iernii: cu jumătate de an înainte de termenul contractual! ”, a anunțat primarul Nicolae Robu.

Proiectul de amenajare al străzii și al pasajului Popa Șapcă trebuie finalizat până în toamnă. Investiția este estimată la 24 milioane lei (fără TVA), bani de la bugetul local. “Desființarea vechiului pasaj -în integralitatea sa!- și construcția celui nou a început astăzi de dimineață, cu tăierea liniei de cale ferată și alte operații pregătitoare. Se observă în zonă o mulțime de elemente prefabricate -aripioare, culee, podul, etc.- aflate în “bloc-start”, pregătite să fie postate / asamblate la locul lor, la momentele potrivite. Reamintesc că în săptămâna 21-27 august, se realizează, lucrându-se 7 zile din 7, 24 ore din 24, mai întâi desființarea integrală a pasajului vechi și apoi construcția noului pasaj, aceasta la nivel grosier, deci mai puțin finisajele și o mulțime de alte lucrări conexe, care vor necesita alte circa 10-12 săptămâni”, a subliniat edilul.

În perioada 21-28 august se va înființa o linie de transport, cu caracter provizoriu, pentru transportarea călătorilor între stațiile Timișoara Gara Est și Gara Nord, ca urmare a execuției lucrărilor de amenajare a pasajului Popa Şapcă. Autobuzele vor fi însoțite de personal comercial (șef tren, conductor tren) asigurat de SRTFC Timișoara, care va verifica legalitatea călătoriei și va permite accesul călătorilor posesori de legitimații de călătorie emise de S.N.T.F.C. C.F.R. Călători.

Pentru detalii referitoare la orarele autobuzelor din stațiile de îmbarcare/debarcare accesați site-ul www.ratt.ro.

 

Posted by Nicolae Robu on 21 August 2017

 

Posted by Nicolae Robu on 21 August 2017

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*