Social

Localitatea din Timiș în care la robinete curge apă tratată cu ozon va avea canalizare prin presiune

Localitatea din Timiș în care la robinete curge apă tratată cu ozon va avea canalizare prin presiune
Adora Beauty

Singura localitate din Timiş care beneficiază de apă tratată cu ozon marchează o altă noutate. Comuna Ghilad a introdus canalizarea sub presiune, iar lucrările sunt finalizate în proporţie de 80 la sută.

Cele două proiecte pentru extinderea alimentării cu apă şi introducerea canalizării sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Primarul Cornel Guran spune că a fost finalizată extinderea rețelei de apă, astfel încât întreaga localitate are apă tratată cu ozon la robinete.

“Este o apă bună, pură, tratată 100%. Canalizarea o facem prin presiune, deci o noutate în introducerea canalizării într-o localitate. Lucrarea are o valoare de 9 milioane de lei și este realizată în proporție de 80%, atât interiorul cât și stația de epurare”, spune Cornel Guran.

Alte două proiecte finanţate prin PNDL vizează modernizarea de străzi şi drumuri. Anul acesta, se asfaltează circa zece kilometri de străzi, pentru care primăria a depus şi alte proiecte pentru finanţări nerambursabile. În plus, prin PNDL s-au alocat 13 milioane de lei pentru refacerea drumului comunal Ghilad-Gad.

Primăria Ghilad mai intenţionează să reabiliteze cu ajutorul fondurilor europene şcolile din comună.

Sursa: Radio Timişoara

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*