Sănătate

Nu beţi suficientă apă? Atenţie, medicii de la Judeţean spun că v-ar putea fi fatal!

Nu beţi suficientă apă? Atenţie, medicii de la Judeţean spun că v-ar putea fi fatal!

Spitalul Clinic Judetean de Urgență ,,Pius Brînzeu” Timișoara avertizeză populația în ceea ce privește temperaturile caniculare din această perioadă și efectele nefavorabile ale deshidratării aspura aparatului cardiovascular.

Este foarte important să vă hidratați, asta deoarece în ultimele 24 de ore, numai în Clinica de Chirurgie Vasculara a SCJUPBT au fost internaţi 6 pacienţi cu evenimente cardiovasculare trombo-embolice, caracterizate prin formarea de cheaguri în vase sau cord, determinate cel mai probabil de expunerea pacienţilor la temperaturile extreme de afară, coroborate cu hidratarea insuficientă.

Deshidratarea crește riscul apariției evenimentelor cardiovasculare nedorite, precum ischemia acută de membru cu potențială pierdere a acestuia, accidentul vascular cerebral sau tromboza venoasă profundă, prin creșterea vâscozității sângelui și formarea de cheaguri de sânge la nivelul inimii și vaselor. Deshidratarea este favorizată de temperaturile înalte de pe timpul verii, pacienții prezentând boli cardiovasculare fiind cei mai predispuși să dezvolte astfel de complicații.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*