Administrație

Eveniment inedit de Ziua Timişoarei

Eveniment inedit de Ziua Timişoarei

Municipalitatea timişoreană va organiza o conferinţă sub egida “Zilele Diasporei”, în data de 3 august,  în cadrul manifestărilor dedicate Zilei oraşului

În acest an, Primăria Municipiului Timişoara va organiza un moment special dedicat Diasporei, în cadrul manifestărilor care vor marca Ziua oraşului. La iniţiativa Romanian Business Leaders, care derulează proiectul “RePatriot”, de repatriere prin antreprenoriat, municipalitatea vrea să dea un semnal către timişorenii aflaţi în afara graniţelor ţării, astfel încât aceştia să ştie că Timişoara va însemna pentru noi toţi, întotdeauna, “acasă“, iar administraţia publică a oraşului lor îşi manifestă deplina disponibilitate de a-i sprijini. RePatriot este un proiect susținut de peste 200 de lideri de business din România și Diaspora, care își propune încurajarea românilor ce doresc să revină în țară, cu informații, sprijin și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile de afaceri din România.

“Ne raliem acestei iniţiative adresată Diasporei, pe care o considerăm binevenită, deoarece Timişoara este unul dintre oraşele generatoare de migraţie, foarte mulţi concentăţeni de-ai noştri luând, din păcate, calea exilului. Vrem astfel să le transmitem că spiritul Timişoarei ne animă pe toţi, oriunde ne-am afla, şi că sunt, oricând, bineveniţi acasă. Mai vrem să ştie şi că oraşul nostru este într-o continuă transformare şi am dori să îi avem alături în efortul nostru de schimbarea în bine a Timişoarei, pentru că avem nevoie de specialişti, avem nevoie de oameni care să îşi dorească, la fel ca noi, cei de aici, ca Timişoara să redevină strălucitoarea Capitală a Banatului”, a spus Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Reprezentanţii RePatriot vor lua parte în 3 august, în Piaţa Unirii de la ora 10, la ceremonia care va marca momentul intrării trupelor române în Timișoara şi vor transmite un mesaj.

De la ora 11,30, la sediul Primăriei, în sala de consiliu, va fi organizată o conferinţă sub egida “Zilele Diasporei- RePatriot”, la care vor participa invitaţi din mediul de afaceri, antreprenori, reprezentanţi ai administraţiei, personalităţi ale vieţii sociale, politice, culturale ale oraşului, reprezentanţi ai mediului academic, Corpului Diplomatic şi ai unor organizaţii neguvernamentale.

De la ora 13, invitaţii vor lua parte la şedința festivă a Consiliului Local, în cadrul căreia se vor decerna titluri de cetățeni de onoare unor personalități ale Timișoarei.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*