Sport

Un american din NCAA și cel mai bun ”sibian”, noile achiziții ale ”Leilor din Banat”

Un american din NCAA și cel mai bun ”sibian”, noile achiziții ale ”Leilor din Banat”

BC SCM Timișoara se întărește pentru viitor sezon competițional al Ligii Naționale debaschet masculin. ”Leii din Banat” și-au asigurat semnăturile americanului Jordan Burgess, jucător de pozțiile 2 și 3 și a lui Igor Mijajlovic, cel mai bun marcator și cel mai bun pasator al celor de la CSU Sibiu.

”Leii din banatu” au ajuns la o înțelegere cu americanul Jordan Burgess (foto), jucător de pozțiile 2 și 3, care se află la prima experință în afara Statelor Unite. Burgess are 24 ani și 1.93 metri iar în ultimii patru ani a evoluat în NCAA, pentru Virginia Commonwealth University. În sezonul precedent, el a avut medii de 4.9 puncte, 3.5 recuperări, 1.0 pase decisive, în 21 de minute evoluate/partidă.

”Site-ul oficial al clubului pentru care a jucat în campionatul universitar american, vcuathletics.com, îl caracterizează drept un jucător agresiv, ce se bazează mult pe latura fizică, un bun apărător și recuperator”, anunță oficialii ”leilor”.

Burgess semnează cu timișorenii după ce aceștia și-au asigurat și serviciile lui Igor Mijajlovic, fundaș sârb de 33 de ani (1,93 înălțime). Acesta a evoluat în ultimele două sezoane la CSU Sibiu, acolo unde, cel mai recent sezon a fost cel mai bun marcator (14,8 puncte/meci) și cel mai bun pasator (4,4 pase/meci). Mijajlovic a semnat un contract cu gruparea de pe Bega, pe un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă unul. Sârbul a fost vicecampion mondial universitar în 2007, în 2012 reușind să câștige campionatul și Cupa, cu MZT Skopje din Macedonia.

O altă certitudine pe parchtul timișorenilor este și Milos Komatina, care și-a prelungit angajamentul cu violeții până la finele sezonului viitor. Muntenegreanul a sosit în vara anului trecut la BC SCM Timișoara și a fost în starting five, în absolut toate jocurile din sezonul trecut al Ligii Naționale. El a avut medii de 12,3 puncte, 4,4 recuperări, 2,5 pase decisive, în 32 de minute jucate/meci.

”Leii din Banat” se reunesc pe 14 august 2017, și au planuri mari pentru competiția națională, care începe la finalul lunii septembrie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*