Educație

ÎNGHESUIALĂ mare! 11 candidați pe loc la secția de Informatică a Universității Politehnica Timișoara

ÎNGHESUIALĂ mare! 11 candidați pe loc la secția de Informatică a Universității Politehnica Timișoara

Chiar dacă au trecut doar cinci zile de la momentul de start al înscrierilor, la Universitatea Politehnica Timișoara sunt 3.764 de candidați pe cele 2.220 de locuri la buget, față de 3.719 înscriși în toată perioada admiterii din iulie 2016.

Universitatea Politehnica din Timișoara nu o duce deloc rău în ceea ce privește numărul celor care încearcă să-i devină studenți. ”Înghesuiala” de pe locurile puse la bătaie pentru viitorul an universitar dovedește asta, iar cifrele puse la dispoziție publicului scoate în evidență faptul că tot mai mulți viitori studenți își doresc o carieră în IT.

”Astăzi, 22 iulie 2017, vor continua înscrierile la toate facultățile, iar luni și marți (24-25 iulie 2017) se vor face înscrieri doar la facultățile cu concurs de dosare. Rezultatele finale vor fi afișate miercuri, 26 iulie 2017, ora 10:00, la toate facultățile noastre”, a precizat conf. dr. ing. Cosmin MUȘAT, Secretar Comisie Centrală Admitere.

Topul celor mai căutate secții în acest an este următorul:
1. Informatică (Facultatea de Automatică și Calulatoare, concurs de dodare) – 562 înscriși/50 locuri la buget;
2. Calculatoare și Tehnologia Informației (Facultatea de Automatică și Calulatoare, concurs cu probe de verificare a cunoștințelor) – 525 înscriși/ 140 locuri la buget;
3. Mecatronică și Robotică (Facultatea de Mecanică, concurs de dosare) – 219 înscriși/ 90 locuri la buget.

Totodată, pe cele 63 de locuri pentru „românii de pretutindeni” s-au înscris până în acest moment 75 de români din Republica Moldova și din Republica Serbia.

”Mai sunt disponibile locuri în regim cu taxă și sperăm să fie suplimentat numărul locurilor bugetate, ca urmare a interesului manifestat de absolvenții de liceu pentru domeniile tehnice”, a menționat prof. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*