Social

Start de recrutări voluntari pentru Festivalul PLAI 2017!

Start de recrutări voluntari pentru Festivalul PLAI 2017!
Adora Beauty

Tinerii sunt invitați să creeze tărâmul PLAI pentru evenimentul din 8-10 septembrie. Festivalul PLAI 2017 are nevoie de tineri dornici să sprijine realizarea unuia dintre cele mai iubite evenimente din vestul țării.

Organizatorii anunță că până în 28 iulie se pot face înscrierile în echipa care va oferi publicului o super atmosferă în weekendul 8 – 10 septembrie. Activitățile în care vor fi implicați cei care se înscriu sunt diverse: amenajarea spațiului cu tot felul de construcții, organizarea intrării la festival, administrarea zonei de camping, curățenie și logistică, echipa de intervenție, creatorii de zâmbete, echipa de suport pentru Aleea Culturală și altele.

Cei care vor să fie voluntari trebuie să completeze acest formular: https://goo.gl/hs5kyv  și să realizeze un scurt video în care fiecare trebuie să spună de ce vrea să vină la PLAI. “PLAI este un eveniment organizat 100% de voluntari. În fiecare an construim o echipă de tineri entuziaști, interesați să își asume responsabilități și să fie foarte implicați pentru a crea acest festival. PLAI este pe lângă muzică și activități culturale și multiculturale, un loc al prieteniei, al celor mai frumoase valori care, puse împreună, oferă orașului acest festival iubit și așteptat. PLAI este un microb sănătos și o experiență deschizătoare de drumuri și perspective noi, un prilej pentru cunoaștere de sine, pentru muncă în echipă, pentru satisfacții personale. Așteptăm înscrierile pentru că din august începem organizarea”, a spus Deea Rădulescu, coordonatoarea Festivalului PLAI.

Persoanele selectate în urma înscrierilor vor fi chemate la un scurt interviu de grup care va avea rolul de identificare a celor mai potrivite activități pentru fiecare persoană. Cei care nu vor fi selectați vor primi, de asemenea, un răspuns din partea echipei.

De-alungul timpului, peste 1000 de persoane au participat și au contribuit la realizarea a 11 ediții PLAI. Vârstele voluntarilor au pornit de la 12 ani și au ajuns până la peste 60 de ani. Indiferent de vârstă, toți cei care vor să se implice în acest eveniment o pot face.

Unii dintre voluntari au venit doar pentru o ediție și au devenit fideli fenomentului, așa cum este actrița Ioana Bugarin care a fost alături de PLAI 5 ediții: “PLAI mi-a dat bucuria de a aștepta ceva. Eu care pe atunci eram doar o puștoaică zdrulubatică și nu știam ce să fac cu mine. Acolo am cunoscut oamenii care aveau să-mi rămână cei mai dragi mult timp, am găsit o bucurie dezbrăcată de un scop, o bucurie care te aprinde să faci lucruri din drag, fără să te mai întrebi de ce. Să pun brățări la poartă, să îndrum oamenii, să stau pe Aleea Culturală sau să fiu ghid de artist erau printre cele mai așteptate activități ale anului. Îmi plăcea să vorbesc despre PLAI mai mult decât îmi plăcea să vorbesc despre mine. PLAI s-a născut din bucurie și continuă tot din bucuria oamenilor care vin și îl iubesc în continuare. PLAI este ca o oază. Un loc care te lasă să fii, dar te crește și te schimbă în același timp – ca voluntar și ca spectator. Muncești pentru a creea un loc unde o dată pe an se adună cei mai mișto oameni”.

“PLAI nu este rutină, sunt implicați oameni care nu au crezut că ar putea avea rezultatele pe care le-au obținut la PLAI. Se creează apetitul pentru a face ceva, apare dragul de a face ceva împreună cu ceilalți, descoperi oameni cu care creezi o echipă. La PLAI se întâlnesc oameni care schimbă idei, vorbesc despre nevoi, găsesc împreună soluții”, a spus Andreea Iager-Tako, fondator PLAI.

“Am învățat să am încredere în forța grupului. Oamenii se completează foarte frumos în momentele cheie, iar lucrurile se întâmplă. Această putere a grupului m-a făcut să am mai multă încredere în comunitate”, a adăugat și Dan Ungureanu, grafician din Timișoara și voluntar timp de 10 ediții la PLAI.

Festivalul PLAI va avea loc anul acesta în perioada 8 – 10 septembrie, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, un colţ de natură în oraș care prin intervenția echipei de voluntari devine cea mai importantă destinație de weekend a lunii septembrie.

Abonamentul PLAI poate fi cumpărat cu suma de 78 de lei, până în 16 august 2017, prin Eventim, librăriile Cărtureşti sau AMBASADA.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului www.plai.ro.

Festivalul PLAI este organizat de voluntarii Centrului Cultural PLAI din Timişoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*