Administrație

Stadiul lucrărilor de reabilitare a Parcului Scudier

Stadiul lucrărilor de reabilitare a Parcului Scudier

Lucrările de reabilitare a Parcului Scudier sunt în grafic și avansează, dă asigurări viceprimarul Dan Diaconu. Astfel, potrivit acestuia, în mare parte lucrările de canalizație subterană au fost realizate, toate lucrările de decapare, consolidarea monumentului, dar și trasarea și așezarea bordurilor pentru o bună parte din alei.

Astfel, în Parcul Scudier, pe o suprafață de 11.600 de metri pătrați, ar urma să fie amenajat un labirint din gard viu și un spațiu mai mare pentru pasionații de șah. Toate aleile vor fi refăcute cu pavaj nou, se va construi un sistem de irigare și va fi amenajat un foișor pentru evenimente muzicale, de forma unui octogon, cumpărarea de arbori, plante perene, gazon și mobilier.“Lucrările au avansat excelent în ultima lună, de când șantierul pentru reabilitarea Parcului Central Anton Scudier a fost lansat. În zona dinspre Bulevardul Republicii, am avut bucuria de a descoperi vestigii din epoca bronzului, totuși am primit asigurări că cercetarea arheologică nu va afecta mersul șantierului. Conceptul de modernizare propune armonizarea stilului peisagistic al fondului general al amenajării existente cu accente în stil geometric clasic, la care se vor adăuga elemente noi cum sunt foişorul de muzică, gradene verzi, labirint verde. Lucrările vizează refacerea aleilor, instalarea unui nou sistem de irigare, montarea de mobilier urban nou, plantarea de material dendrofloricol. Dacă ritmul se va păstra, avem șanse importante de a finaliza acest șantier înainte de termen”, a transmis viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

Valoarea totală a investiției este de 6.500.000 lei (TVA inclus), dintre care 310 mii lei reprezintă cheltuieli diverse. Constructorul are la dispoziţie 12 luni pentru a da un nou aspect Parcului Scudier.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*