Politic

Deputatul  Marian Cucșa s-a întâlnit la Ierusalim cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului

Deputatul  Marian Cucșa s-a întâlnit la Ierusalim cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului

Săptămâna aceasta, o delegație a Parlamentului României a vizitat Israelul, la invitația E.S Yuli-Yoel Edelstein, președintele Knesset-ului. Oficialii români au avut mai multe întrevederi cu oficialitățile israeliene printre care și o întâlnire cu prim-ministrul Israelului şi ministru al Afacerilor Externe Benjamin Netanyahu.

Deputatul ALDE, Marian Cucșa a transmis: “Am avut onoarea să îl cunosc personal pe domnul Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Statului Israel şi ministru al Afacerilor Externe. În cadrul discuțiilor cu domnia sa am abordat subiecte precum valorificarea suplimentară a domeniului economic, inclusiv sub aspectul posibilei relocări în România a unor firme israeliene din UK pe fondul Brexit. Am discutat deasemenea despre intensificarea colaborării în domeniul apărării și cercetării militare, precum și al securității cibernetice dar și al energiei, tehnlogiei, inovație, educație și cercetării. Sunt încrezător în această colaborare din care ambele părți implicate au de câștigat: atât noi românii cât și israelienii”.

Un punct important discutat de oficialii din cele două țări a fost despre oportunitatea de a consolida cooperarea României prin atragerea capitalului israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, dar și în alte sectoare ale economiei românești.

România și Israel au o colaborare excelentă în sectorul de apărare și cel educațional, cooperare care fundamentează dezvoltarea parteneriatului bilateral în domeniul apărării și cercetării militare, precum și al securității cibernetice.

Israelul este partenerul strategic cel mai apropiat de România, din Orientul Mijlociu. Ambele țări au interese strategice convergente și un partener major comun: SUA.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*